Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk om vi slapp bullrande sportflygplan

Tänk om jag till våren kunde slippa bullret från sportflyget och kunde få uppleva dovhjortens brölande i Gäddeholmsskogarna, se rådjurskiden på fältet som staplar på ostadiga ben, höra korpens kraxande ovanför trädkronorna, titta på kungsörnen som cirklar högt upp i skyn eller från fågeltornen uppleva det rika fågellivet i Hässlösundet utan flygplansbuller.

Tänk att få höra rördromen som låter som att den blåser i en flaska ifrån fågeltornen i kulturreservatet Trådarängarna bredvid Hässlösundet utan flygplansbuller.

Tänk att kunna vandra på Björnön och på vandringslederna i Frösåker utan flygplansbuller.

Tänk om det kunde vara tyst när man dricker sitt kaffe ur termosen och försöker få ro för själen.

Utflyttningen från Stockholm ökar och Västerås skulle kunna marknadsföra den fina miljö som finns öster om staden om flygplatsen läggs ned. Det går aldrig att sanera flygplatsområdet och därigenom skydda vattenintaget till vårt dricksvatten så länge som flygplatsen finns kvar.

Det kan väl aldrig vara bra för den totala miljön att sportflyget cirklar över staden varv efter varv och västeråsarna måste sätta sig i bilen och åka långt bort för att slippa bullret för att få den rekreation vi alla behöver för att orka med nästa dags arbete.

Jag längtar efter att få uppleva den vackra naturen i och runt Västerås utan flygplansbuller. Min röst är ja till nedläggning av flygplatsen.

En som längtar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare