Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk om vid nybyggnation

Annons

Efter alla turer med nybyggnationer och förtätning av Västerås vore det på sin plats att de styrande helt ändrar sitt sätt att jobba. Man drar på kommunen och byggherrar stora kostnader för planering av byggen som sedan kanske inte ens blir av. Tänker till exempel på kommunen och Reiton om byggnation vid Kristiansborgsbadet.

Ta ett helt nytt grepp. Nya sätt att agera inför kommande byggnationer.

Gör så här i fortsättningen:

Kommunen vill bygga på en viss plats. Informera sakägare och ta in deras och andra kommuninnevånares synpunkter, lyssna in hur invånarna vill att det ska byggas.

Gör en preliminär byggplan utan inblandning av byggbolag, byggplanen ska redan i detta läge ha invånarnas godkännande. Gå sedan ut och hitta ett byggföretag som är intresserat.

Ett sådant upplägg skulle kosta kommunen en bråkdel av summan som nu ska betalas till Reiton utan att någonting alls kommit ut av hela processen.

Tant Gredelin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare