Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk utanför ramarna när det gäller skolskjutsar

Västerås stad ser ett problem med kostsam skolskjuts gällande Nybyggeskolan och lägger ner en väl fungerande verksamhet utan att försöka komma på alternativa lösningar.

Barnen hänvisas till vanlig kollektivtrafik, vilket ökar restider och väntetider och skapar andra problem. Kunde inte kommunen haft en dialog först med föräldrarna och försökt hitta andra lösningar?

I VLT skrevs att det var fråga om mångmiljonförluster. Hur många miljoner är oklart och det krånglar förstås till situationen att inte alla fakta finns på bordet, men det skrevs också att hittills har 334 personer skrivit på en protestlista. Hade dessa 334 personer varit villiga och haft möjlighet att betala 300 kronor i månaden för att behålla en säker skolskjuts i stället för denna nya lösning? Säkerligen.

På ett läsår med nio månader hade det genererat nästan en miljon kronor, och då är det garanterat fler som berörs av förändringen än bara de som protesterat hittills.

Se det som ett förslag på hur man genom diskussion och tänk utanför ramarna kanske hade kunnat hitta en annan lösning än det som folk nu upprörs över.

När ska kommunen börja prata mer med de som berörs av beslut för att hitta bättre lösningar, i stället för att fatta dåliga beslut över huvudet på folk?

Anonym på grund av hot

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare