Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tar S bara ansvar ibland?

Replik. "Nu förändras förutsättningarna och det tar vi ansvar för", så löd rubriken på Socialdemokraternas debattartikel på vlt.se den 17 juni. Teljebäck och Johansson menar att utredningen framtagen av Västerås Stadshus AB innebar att ett nytt ställningstagande behövde göras, och menar att det legitimerar S omsvängning i frågan om flygplatsens vara eller icke vara.

Min följdfråga blir då: Att flera aktörer i branschen nu kommer fram och vill satsa på Västerås i ett pilotprojekt för att göra Västerås flygplats till världens först automatiserade flygplats, ändrar inte det förutsättningarna och kräver ett nytt ställningstagande? Att er egen partikollega i regionfullmäktige riktat skarp kritik mot att region Västmanland inte fått en chans att ta ställning i frågan om en medfinansieringslösning, och lyft fram nyttan för sjukvården flygplatsen innebär, är inte det värt att lyssna på? Det massiva folkliga stödet för flygplatsen på debattsidor, i insändare, på sociala medier, går det för döva öron?

När människor med makt, slutar att lyssna på folk. Då är det dags att byta ut dom.

Jag respekterar politiker som vågar ta tuffa beslut när situationen kräver det. Men att sen surra sig vid masten och vägra lyssna på de alternativ till nedläggning som förs fram är varken ansvarsfullt eller i till gagn för Västerås.

Förändras förutsättningarna måste man våga ompröva beslut. Annars gör vi alla klokt att minnas Astrid Lindgrens ord: ”När människor med makt, slutar att lyssna på folk. Då är det dags att byta ut dom”.

Bekymrad

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare