Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Teologi i rymden

Astronomer och astrofysiker har identifierat exoplaneter, det vill säga planeter som befinner sig utanför vårt eget solsystem.

Förhållandena på vissa sådana planeter lär ha fördelaktig havscirkulation och skulle kunna vara lämpade för att underhålla liv som är rikligare eller mer aktivt än vad det är på jorden. Vidare har man konstaterat förekomsten av ”svarta hål”, det vill säga himlakroppar med oändligt stor gravitation.

Dessa upptäckter ger upphov till många svåra frågor av religiös karaktär vilka endast kan besvaras av en teolog på hög nivå som vår biskop.

Om det finns liv på andra planeter, vem har skapat livet där. Är svaret de kristnas Gud som skapade jorden och livet på jorden?

Är varelserna på andra planeter hedningar? Bör vi i framtiden skicka dit missionärer på samma sätt som vi en gång skickade missionärer till Afrika?

Slutligen en fråga om vem som skapat de svarta hålen? Är det Gud eller djävulen? Jag lutar åt det senare alternativet.

Frågorna får gå vidare till biskopen som i våra trakter är bäst skickad att söka Skriftens svar på hithörande frågor.

Undrande västeråsare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare