Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Till alla politiska partier – förutom SD

Annons

Jag tror att ytterst få av SD-väljare på allvar tror att SD har lösningar på någonting överhuvudtaget. De röstar på SD för att uttrycka missnöje, politikerförakt, desperation, egen utsatthet, förtvivlan och så vidare.

Visst, det är skamligt att välja att lägga sin röst på ett parti som driver en enda fråga och vars fråga är oerhört mycket mer komplicerad än att förklaras i svart och vitt. Men det är lika skamligt att ni andra partier är så totalt oförmögna att möta dessa människor. Det är ju drygt 20 procent av röstberättigade som vill bli bemötta utav er. Ert svar är att antingen föra lika enfaldiga argument som SD själva, eller att låtsas att dessa 20 procent av väljarna inte existerar. Som om deras åsikter, farhågor, våndor, oro, hat, och avsky inte räknas eller finns.

Ni missar hela poängen. Ni måste ju lyssna på vad dessa människor säger, egentligen. De vill bli bekräftade och få en förklaring och en plan på hur problemet kan och kommer att lösas. För de är problemet det största problem som Sverige någonsin ställts inför. Som ni politiker agerar så uppfattar SD-följare det som att ni försöker negligera eller till och med förneka allt de uttrycker.

Det är öppet mål. 20 procent av väljarna ställer en fråga, men ni svarar på en annan hela tiden. De vill höra att ni förstår, att ni bryr er och att ni tar deras oro på allvar. De vill höra att ni delar deras oro. De vill bli bekräftade – inte förnekade eller dumförklarade.

Vänstervriden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare