Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tips som håller kompostpåsen hel

Kommentar till inlägget "För tunna soppåsar", VLT den 27 juli.

Jag kanske är ett freak som haft turen att få föräldrar som kunde lära mig saker jag dragit nytta av som vuxen, men här är ett par tips.

Det är enkelt, låt dina matsopor torka lite innan du trycker ner dem i påsen, ett bra alternativ efter att de torkat lite är att lägga lite hushållspapper i botten innan du lägger i soporna, 4–6 rutor borde räcka för att täcka botten.

Vik ner kanten som är streckad innan du ens börjar fylla, fyll inte påsen över det sträcket, vik upp kanten och stäng påsen ordentligt innan du slänger den.

Låt påsen vila i en behållare som inte täcker mer än max 2 procent av påsens totala yta tills det är dags att tömma (har du den i en hink kommer påsen att mögla sönder i stället för att torka, påsen behöver andas).

Vik ner kanten som är streckad innan du ens börjar fylla, fyll inte påsen över det sträcket, vik upp kanten och stäng påsen ordentligt innan du slänger den.

Det hjälper också om du slänger din påse mer än en gång i veckan, speciellt om det är varmt. Är påsen full före tre dagar skulle jag rekommendera daglig tömning eller se över alternativ för att minska galet matsvinn.

Att du frågar varför man bytt påsar kommer som en chock faktiskt, jag har personligen aldrig haft sönder en påse, men är det inte extremt logiskt att man gör det för att spara in på material? Mindre material = mindre miljöpåverkan och mindre kostnad, ja, påsarna är gratis för dig, men de kostar tid, material, tillverkning, transport etcetera.

Natalie Ascanius

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare