Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Törs politikerna komma?

Nu måste den sanslösa nedmonteringen av Västerås socialvård upphöra.

Jag är sedan tio år nykter, trots detta kämpar jag varje dag för att leva ett drogfritt och värdigt liv. Detta har varit möjligt med anledning av att jag fått vara på Råbystallet, som i mina ögon räddat otroligt många från misär och död.

Nu ska det sparas, då satsar kommunen på att göra ett "eget" Råbystallet, med samma gamla personal som alltid arbetat i kommunen och som aldrig lyckats vare sig hålla sin budget eller hjälpa de sämst ställda. De sämst ställda har alltid hamnat på Råbystallet och det har gått bra för väldigt många.

Det är en katastrof det man gör  mot alla oss som lyckats hålla oss drogfria och få ett värdigt liv där. Vi har under hösten haft politiker och tjänstemän som besökt Råbystallet och alla har av oss som går här upplevts som positiva till verksamheten, men nu duggar avslutsbesluten för en fortsättning på Råbystallet som spön i backen och verksamheten är hotad.

Man flyttar en del av oss till "Returfabriken" (kommunens Råbystall) som om vi vore schackpjäser. Det minsta man borde kunna begära av en socialarbetare är förståelsen för hur viktig en relation är i behandlingsarbete, men man tar ingen som helst hänsyn till detta. På socialtjänstens kontor står det att läsa: Samverkan, Delaktighet, Förtroende, Öppenhet, Vilja, Allians, Respekt, Lyhörd och så vidare. Vilken av er socialarbetare tycker sig kunna stå för det nu?

Vi bjuder därför in politiker och tjänstemän till Råbystallet 11, 12, 13 eller 14 juni klockan 11. Vågar ni komma? Ni får välja tid.

Besviken, rädd och arg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare