Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tråkigt med en så låg debattnivå

Annons

Svar på Evert Jonssons inlägg i VLT den 3 september.

Det är väldigt tråkigt att Evert Jonsson använder en så låg nivå på sitt inlägg i VLT att det knappast kan tas på fullt allvar. Oförskämdheter av den typen skapar olust hos dem Evert Jonsson vill adressera.

En konstruktiv debatt om Kopparlunden är välkommen. I dagsläget är det ett av Västerås viktigaste och största stadsbyggnadsprojekt. Just nu pågår ett samråd kring de första detaljplanerna i området. Samrådet är till för att fånga upp många och olika synpunkter. Konstruktiva synpunkter gör det möjligt att göra förslaget bättre, smutskastning bidrar inte till någonting.

Planeringen av Kopparlunden följer en lagstyrd process med många möjligheter att påverka slutresultatet. De detaljplaner som nu arbetas fram bygger på programarbeten som tidigare antagits av kommunfullmäktige. Stadsplanering är komplext och innehåller ofta svåra avvägningar mellan olika intressen, men invånare och andra intressenters åsikter väger tungt i processen. Byggnadsnämndens politiker har uppgiften att besluta om detaljplanerna utifrån de underlag som arbetas fram av stadsbyggnadsförvaltningen i nära samarbete med stadens olika verksamheter och berörda byggherrar, markägare och organisationer.

Den målsättning som finns beskriven i detaljplanerna för Kopparlunden handlar om en attraktiv, levande och blandad stadsdel. De befintliga kulturhistoriska och värdefulla byggnaderna ska sparas, skyddas och lyftas fram. Inga byggnader med kulturvärden kommer att rivas. Ambitionen är att Kopparlunden ska bli attraktivt och spännande för dagens och framtidens västeråsare liksom besökare, samt att området ska bli mer tillgängligt och öppnare.

Vi välkomnar debattartiklar utan oförskämdheter och hoppas på ett brett deltagande i samrådet för de första detaljplanerna som pågår fram till 22 september.

Lars Kallsäby, ordförande i byggnadsnämnden

Carl Arnö, stadsbyggnadsdirektör

https://pod.mittmedia.se/sites/mm/text-fakta-link.html

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare