Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tron är för värdefull för att gömmas undan

Religionen som Jesus gav sitt liv för kan aldrig bli privat, i motsats till det som signaturen Caroline skriver i VLT den 21 december, "Religion är en privatsak". Tron är för värdefull för att gömmas undan.

"Kom, låt oss gå till rätta med varandra, erbjuder Herren. Om än era synder är blodröda ska de bli snövita, om än de är röda som scharlakan ska de bli vita som ull.” Det gällde på Jesajas tid, det gäller i dag.

Det var för att göra detta möjligt som Gud sände Jesus för att människan som lever borta från Gud skulle kunna försonas med honom. Guds rättfärdighet kräver även människan rättfärdighet, Det blev möjligt genom att Jesus tog synden på sig och genom att tro och förlita sig på detta är det ”vår rättfärdighet”. Den rättfärdigheten gäller inför Gud,

”Oss är en frälsare född”, sjöng änglarna vid Jesu födelse. Efter att på korset öppnat försoningsvägen, uppstått och gett sina lärjungar uppmaningen att gå ut i hela världen för att berätta om detta, blev Jesus upptagen till himlen, varifrån han skall komma igen.

En kort, kärnfull historia om Guds kärlek till sin skapelse. Mycket offentlig.

Stig Melin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare