Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tummen ner för Ica Maxi Erikslund

Jag är 70+ och ska handla mat online för första gången. Går in på Ica Maxi Erikslunds hemsida. Läser följande: "Som en försiktighetsåtgärd och omtanke om såväl våra kunder som medarbetare har ICA Sverige valt att inte längre gå in i hemmet vid hemleveranser. Framåt kommer således alla hemleveranser endast att ske till dörr fram till annat meddelas. Vi ställer varorna utanför dörren, ringer på och bekräftar att kunden är hemma. Vi håller ett säkerhetsavstånd på 1,5–2 meter till kunden. Vid legitimering tar vi inte i legget."

Bra tänkte jag. En affär som verkligen tänkt till och bryr sig.

Men vad händer när de ska leverera maten. Jo, de gör allt som står men sen ska de ha fakturan signerad. Det står det inget om. Leverantören ställer sig med fakturan mot ytterdörren och vill att jag ska gå fram. Ställa mig med cirka 30 centimeters avstånd och skriva på.

Hur tänker Ica Maxi Erikslund? Vi skulle ju hålla ett avstånd på 1,5–2 meter. Vi som är äldre har ju blivit uppmanade att inte gå i affärer.

Bettan

Svar direkt!

Vi lever i en annorlunda tid. Och precis som du skriver så har vi ändrat våra rutiner och gör allt i vår makt för att minska smittspridningen, samtidigt som vi försöker få en fungerande vardag.

Det blir väldigt mycket nytt för våra medarbetare och förändringarna sker snabbt. I det här fallet så har medarbetaren inte förstått de nya rutinerna till fullo. Vi ser självklart mycket allvarligt på detta och kommer gå igenom arbetssättet med samtliga medarbetare igen. Hoppas du har förståelse för detta.

Vi gör allt vi kan för att få vardagen att fungera och hitta lösningar för att minska smittspridning.

Daniel Kvist

handlare Ica Maxi Erikslund

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare