Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tusentals gamla kan lida i onödan

Replik till Bengt-Åke Nilssons svar.

Bengt-Åke Nilsson, du beklagar att jag har dåliga erfarenheter av kommunala hemtjänst. Tänk dig att jag inte är ensam om dåliga erfarenheter, utan det är hundratals människor i Västerås som har lika dåliga erfarenheter. Du skriver att kommunala och privata utförare behandlas lika. Det innebär att även privata aktörer kan behandla sina vårdtagare och vårdare lika illa. Vilket innebär att det kan vara tusentals gamla och sjuka i Västerås som kan lida helt i onödan på grund av att äldrenämnden inte gör sitt jobb.

Nu hoppas jag att äldrenämnden startar upp en rensande verksamhet. De privata aktörerna är lätta att få ordning på eftersom de mister sitt uppdrag när de bryter mot sitt kontrakt. Värre är det med de kommunala. Där måste kommunen göra sig av med chefer som begått allvarliga brott under många år.

Jag lider med alla kvinnor som mot sin vilja tvingats visa sig nakna inför helt främmande män. Det är stor skam att ingen satt stopp för denna kränkande vanvård.

Jag lider även med alla vårdare som protesterat och då grymt blivit bestraffade. Att äldrenämnden känt till detta och inte vidtagit åtgärder är en stor skam.

Bengt-Åke, jag tror att du och nämnden vill sätta stopp för detta. När det händer blir det en glädjens dag i Västerås.

Skyll inte på Pandemin att ni inte kan göra något utan det är på grund av Pandemin ni måste vidtaga kraftiga åtgärder. Görs det nu räddar vi många liv i höst.

Har inte nämnden resurser så är vi många som gärna hjälper till gratis.

Erik Lindberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare