Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Två tankar om sommaren

Läste i tidningen i förra veckan om ängsblommor som blev bortklippta i Mälarparken precis innan midsommaren.

Detsamma hände på Bjurhovda på en liten äng, som finns bakom en bussvändplats. Prästkragarna höll precis på att slå ut och många väntade på att få plocka fina midsommarblommor till buketter och kransar, för midsommar skulle firas på hemmaplan i både på förskola och i hem, trots pandemin.

Bara ett par dagar innan midsommaren upptäckte vi att hela ängen, som inte brukar bli klippt så tidigt, var jämnad med marken.

I våras var det också en insändare i VLT om ett sparat fält med ängsblommor som blev nerplöjd för att bli en maskinpark. En annan sommar hände det nära Slottet, att en sommaranställd inte visste hur gräsklipparen skulle vara inställd för att klippa en äng med blommor.

Det vore bra att man i kommunen planerade så att det inte händer, då det är gratis glädje att plocka vilda ängsblommor på sommaren, och det kostar att planlägga en äng med vilda blommor, som sedan bara försvinner. Det tar tid och kostar nya pengar att planlägga en ny.

Den andra sommartanken kom i går, då vi skulle ta ett dopp på kvällen, och det var så mycket folk att det inte gick att komma fram med bilen, så vi vände och åkte till en annan badplats som var lika full, men vi fick precis plats för bilen då någon åkte hem.

Väl på stranden och bryggan var det folk som "sillar i salt". Jag tänkte att det borde finnas skyltar på badplatserna med texten "Corona tar inte semester".

Bjurhovdabo

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare