Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Två typer av människor visar sitt hyckleri

Nu har vi levt under en pandemi i ett par månaders tid. Under den tiden finns det två typer av människor som tydligt visar sitt hyckleri.

1) Rökare som frivilligt drar i sig giftig rök, som sedan blåses ut på sin omgivning som inte har valt att röka. Folk blir alltså rökare mot sin vilja, likaså djur. Även miljön blir lidande på grund av röken, askan och fimpen som oftast slängs på marken. Samma människor är samtidigt livrädda för coronaviruset och vidtar diverse åtgärder.

2) Folk som inte tvättar händerna med tvål och vatten efter toabesök. Allt de tar i blir kladdigt, de sprider dessutom eventuell smitta som inte har tvättats bort. Samma människor är samtidigt livrädda för coronaviruset och vidtar diverse åtgärder.

Och nu kommer frågan, hur vet skribenten om folk tvättar händerna med tvål och vatten eller inte? Står han och lyssnar eller? Jajamensan! Det är en av alla grejer man kan göra. Dock är det ofrivilligt lyssnande eftersom det oftast är lyhört. Här är några av sätten man kan bedöma om en person missköter sin hygien efter toabesök:

1) Man använder sin hörsel. Spolas det och dörren öppnas direkt, då har personen inte skött sin hygien.

2) Det är torrt i handfatet när man kommer in efter personen.

3) Personen spolar i kranen i 2 sekunder och tror att hen blir ren då.

Sen har jag följt vissa insändare som påstår att kontanter är rena. Kontanter är inte rena. Dels beror det på ovannämnda grupp som inte sköter sin hygien, dels beror det på att Riksbanken och dess aktörer inte rengör sedlar och mynt när de har de inne. Mynt borde man kunna rengöra i diverse rengöringsbad kan man tycka – sedlar är nog svårare att rengöra.

Så mitt råd till rökare som är rädda för corona är: Följ myndigheternas uppmaningar och sluta röka.

Rådet till folk som inte tvättar händerna med tvål och vatten efter toabesök: Följ myndigheternas uppmaningar och tvätta alltid händerna med tvål och vatten efter toabesök, och fortsätt med det även efter pandemin.

Iakttagaren

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare