Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Upplopp på Viksängsskolan ingen överraskning

I VLT 30 maj läser vi att det har varit upploppsstämning med vattenkrig och äggkastning på Viksängsskolan. Det borde inte komma som någon överraskning för någon att relativt många av skolans elever är kapabla till den typen av beteende.

Vi är några som bor i området runt Viksängsskolan som den här våren under skoltid har bevittnat regelbunden kraftig nedskräpning, rykande papperskorg, smällare, glaskross i lekpark, stöld av barncykel utanför förskola (!), på gränsen till vandalisering av lekpark och stenkastning mot vuxen som säger till.

Det är inte något enstaka rötägg som står för allt detta utan det handlar om ganska många till synes vanliga elever.

Många föräldrar har anledning att prata med sina barn om hur barnen beter sig inte bara i skolan utan även i skolans närområde, till exempel på väg till och från Coop och i närbelägna lekparker. Skolans pedagogiska personal får gärna fokusera på sitt kunskapsuppdrag men vi efterlyser i övrigt ett mer aktivt engagemang från skolans och kommunens sida för att åstadkomma ett tryggare och trevligare bostadsområde. Rastvakter kan vandra runt i närområdet och kommunen kan ta täten i att samordna positiva krafter. Som goda grannar är vi självklart villiga att lyssna och hjälpa till om vi kan.

Även om det här läsåret snart är slut så kommer det snart ett nytt läsår, vilka tidningsrubriker och vilket rykte vill Viksängsskolan ha då?

Jonas, Birgitta och Elisabeth på Viksäng

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare