Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ut med det gamla – in med det nya

Det är mycket tyckande om flygplatsen men frågan är hur mycket dessa tyckare egentligen vet om innehållet i alla utredningar som har gjorts om flygplatsen. Det är väl ändå de som ska ligga till grund för politikernas beslut? Utredningar som visar att ekonomin är helt uppåt väggarna, att näringslivet inte behöver flygplatsen, att flyget bör koncentreras till Arlanda, att passagerarunderlag saknas och att sportflyg ur miljöhänsyn inte platsar på Hässlö och så vidare.

För ett antal år sedan skrotades Östra hamnen (före detta Gamla hamnen). Hamnkranar och järnvägsvagnar ersattes med bostäder, restauranger och promenadstråk.  En hamn som funnits där i flera hundra år. Området Östra hamnen ger fortfarande intäkter till staden samtidigt som området nu är tillgängligt för västeråsarna.

Godstransporterna fungerar men på ett annat sätt. Flyget kommer också att fungera även i framtiden trots att det inte finns kvar på Hässlö.

Det blir spännande att i framtiden se hur flygplatsområdet öppnas för oss västeråsare och samtidigt ger intäkter till staden på samma sätt som skett med Östra hamnen. Alternativet där endast piloter har tillgång till flygplatsområdet och där en ensam pilot cirklar runt i luften och saboterar rekreationen för tusentals västeråsare på marken är inget Västerås behöver i framtiden. Förändringar som Östra Hamnen, resecentrum och nedläggningen av flygplatsen är alla lovvärda projekt som driver utvecklingen i Västerås framåt.

En vanlig västeråsare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare