Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Utveckla Västerås med elflyg

Det är kortsiktigt tänkt att lägga ner flygplatsen. Att covid-19 dessutom ändrat förutsättningar är nog alla överens om och därför kommer också mycket mer affärer att stanna inom respektive världsdel, det vill säga ett antal större regionala centra i Europa får större betydelse genom direkta tidsbesparande förbindelser mellan dessa och om Västerås stad vill fortsätta att försäkra sig om att vara ett av dessa viktiga centra i framtiden, till exempel för utvecklingområden som eldrivna transporter, effektiva batterier och energieffektiva elmotorer, kommer flygplatsen och att samtidigt vara drivande i hållbarhet inklusive konvertering till till exempel elflyg, ge förutsättningar för ett autonomt levande Västerås och långsiktigt säkra en attraktiv miljö för både boende och företag.

Det är ett strategiskt vägval där Västerås stad väljer att inte klämmas mellan eller reduceras till en förort till Stockholm, Uppsala eller Örebro utan ser till att ta plats.

ML

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare