Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad är det du gnäller om egentligen?

Kommentar till inlägget "Vi utnyttjas som barnvakter", VLT den 2 september.

Vad är det du egentligen oroar dig mest för? För jag har svårt att tänka mig att det är barn du fick ta hand om. Det liknar mer som om att du är mest är orolig över dina egna känslor, besviken att föräldrarna inte förstår din yrkesroll och på så sätt minskar din yrkesprestige.

Det är klart att barnen saknar sina föräldrar, men om de frågar ofta om sina föräldrar, då är de inte trygga med er! Barn "känner av" människor, därför borde ni i första hand tänka på vilka känslor som ni förmedlar och vilken miljö ni skapar för barnen.

Den tid de är i förskola är de helt beroende av er pedagoger. Känner inte barn sig trygga med er så kommer de inte att lära sig något oavsett hur bra och viktig den underbara läroplanen är.

När det gäller föräldrarna, den stund de sparade genom att handla själva kan de sen ägna till lek eller helt enkelt till att lyssna på sina barn om hur deras dag har varit och vad de fick uppleva/lära sig i förskolan.

Trebarnsmamma som brukar handla med sina barn lika ofta som utan dem

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare