Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad är det för skillnad på hamnen och flyget?

I VLT häromdagen redogjordes för kommande kostnader för att behålla flygplatsen. Summan av dessa anses av S, MP och L bli för hög, varför de anser att flygplatsen ska läggas ner. Intäkterna täcker inte kostnaderna och partierna anser att man inte kan skjuta till skattemedel för att finansiera infrastrukturen flyget.

Hur ser dessa partier på stödet till Västerås hamn? Det är många 100-tals miljoner kronor som satsas på muddring, förstärkning av kajer och vägar med mera. Dessa kostnader kan rimligen inte Mälarhamnar täcka. Varför är det skillnad på hamnens verksamhet och flygets?

Det skulle ju kunna vara så att miljönyttan vägs in. Att mer miljöriktiga fartyg i framtiden kan transportera mycket gods som ersättning för lastbilstrafik. Men vi kan väl få ett mer miljövänligt flyg också. I facktidskrifter talas om att elflygplan för regionala transporter inte är oändligt långt bort.

K

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare