Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad är Örebros hemlighet?

Jag har en tid funderat över vad det är som gör att Örebro har så många lyckade satsningar jämfört med Västerås, trots att de är en mindre stad än Västerås.

De har internationell flygplats, Universitet, fotbollslag i allsvenskan, Ishockeylag i SHL, satsar sex gånger mer än Västerås på cykelbanor och information; har bättre vägunderhåll, mindre dödlighet inom äldreomsorgen med mera.

Till Västerås politiker riktar jag en uppmaning: Sluta med ert käbbel – ta del av Örebros framgångskoncept. Titta på styrningen av Örebro stad och ta gärna efter deras dokument: program för hållbar utveckling och deras visioner. Örebro flygplats ägs av: Örebro län tillsammans med Region Örebro.

Örebro har en järnvägsstation som är från 1862 och statligt byggnadsminnesförklarad. Fullt funktionell och ombyggd i omgångar. Stilig byggnad.

Det jag vill säga till Västerås politiker är: Titta upp från sandlådan.

Varför behöver Västerås ett enormt guldtak för 500 miljoner vid resecentrum?

Det jag vill säga till Västerås politiker är: Titta upp från sandlådan.

Nu tycker jag det är dags att ni slutar med ert käbbel och fattar kloka beslut för oss invånare.

Fru Jonsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare