Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad är Syftet med Vafab Kommunalförbund?

Är det så att Vafab skall hålla på med sopphantering eller inte och vad skall ingå i deras jobb?

Tycker man på Vafab att Fastighetsägare skall ansvara för att folk skall lära sig hur man sorterar soppor? Skall fastighetsägare ha allt ansvar för miljöbodar och lägga gräddfil till Vafabs miljögubbar/damer som hämtar soppor?

Eller är det dags att Vafab faktiskt tar ansvar för dessa miljöbodar som man tvingar på folket? Skall inte vafab ha det ansvaret som en kommunal organisation att utbilda folk inom soppsortering eller skall man lägga allt ansvar på fastighetsägarna samtidigt som man ökar avgifterna för sophanteringen exceptionellt mycket?

Hur mycket vill Vafab göra skall Vafab glida på en räkmacka och slippa ta något som helst ansvar för miljöbodarna? Är det kanske dags att skrota hela idén med miljöbodar och se till så folk kör alla sina soppor till återbruken för utöver att skatten betalar för Vafabs organisation så betalar alla fastighetsägare ocker priser för varje år som går för detta med soppor?

Det tåls att fundera på om Vafab ens skall existera längre när det ändå inte verkar vara deras uppgift att hantera soppor dem skickar bara massa avgifter och påminnelser till samfälligheter och fastighetsägare om dessa så kallade "Miljöbodar"

Ja det tåls att fundera på hur rättvist detta med sophanteringen är? Trodde kommunala organisationer hade som uppgift att folkbilda också med icke.

Att vara Vafab eller Icke Vafab det är den stora frågan

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare