Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad får ekonomiunderskottet kosta?

Det har troligen gått få förbi att individ- och familjeförvaltningens direktör Gunilla Westberg har lämnat sin post. Gunilla har kanske inte varit historiens mest populära direktör. Oavsett är oron för varför hon fått lämna och vad som kommer hända stor. Gunilla har kunskap om vad det sociala arbetet innebär och varför det inte går att kapa kostnader på samma sätt som i andra förvaltningar.

Socialtjänstens arbete speglar samhällets utveckling. Sociala problem försvinner inte bara för att det ska sparas pengar. Många av socialtjänstens klienter har inte resurser eller styrka att höras när det sparas in. Det vi kan vara säkra på är att när det sparas så blir det väsentligt större kostnader på sikt. Det blir mer arbete för skola, polis, sjukvård osv men främst blir det mänskligt lidande.

En ny direktör ska tillsättas som ska se till att besparingar sker snabbt och effektivt. Det är inte första gången det görs besparingar och vi har sett vad det inneburit tidigare. Lyssna för en gång skull på de som arbetar och sannolikt det Gunilla förmedlade innan hon slutade.

Socialarbetare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare