Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad gäller för ungdomarnas fotbollsmatcher?

Detta må vara en petitess i rådande läge. Men för våra barn ter sig detta orimligt. Även för oss föräldrar. Jag har två söner som spelar fotboll i två olika klubbar i stan. Den ena klubben har hårda direktiv där träningar och matcher ska spelas helt utan publik. Inga föräldrar får titta på när barnen spelar match. Självfallet mycket tråkigt. Beslutet är taget av klubbens styrelsen för att förhindra smittspridning av Covid - 19. Jag har full förståelse för beslutet.

Den andra klubben saknar helt direktiv kring publik. Där träffas vi alla föräldrar och tittar på våra fotbollsspelande barn, träning som match. Men vi håller avstånd, och vi är utomhus. Lillebror tycker att det är mycket orättvist att hans mamma och pappa bara får titta på storebrors matcher. Smittar Covid - 19 mer på lillebrors matcher? När lillebror spelar matcher har motståndarlaget hejarklack, lillebrors hejarklack har fått tagit en promenad eller vände om och åkte hem. Hur förklarar jag det för min nioåring?

Även kusinen spelar fotboll, i en tredje klubb. Den klubben vädjar till föräldrarna att endast en vuxen per barn bör titta på matchen. Det finns säkerligen fler lösningar hos övriga klubbar i länet. Lösningar för att undvika trängsel och smittspridning. Jag lägger ingen värdering i vilken lösning som är bäst. Jag undrar istället, Västmanlands fotbollsförbund, varför finns inga direktiv och beslut som ska gälla alla länets klubbar? Vad har ni för motivering till lillebror?

Pappa

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare