Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad gör ni med våra skattepengar?

Två vuxna med tre barn mellan 12 och 17 år vill besöka Kokpunkten en lördag. Det kostar dem 840 kronor, och då får de inte ta in medhavd mat eller fika, det tillkommer. Inga möjligheter till motionssim för vuxna erbjuds. 15 miljoner i årliga bidrag till Kokpunkten i syfte att bidraget skulle kunna hålla besökspriserna nere, så att vanligt folk skulle ha/ta sig råd. Så bra det blev? Västerås politiker tyckte att Kristiansborgsbadet blev för dyrt men 15 miljoner årligen till en nöjesanläggning var okej?

Flygplatsen gick back -64 miljoner kronor 2016, -30 miljoner 2017 och -25 miljoner 2018. Men den ska finnas kvar för att? Den behövs? Nej, alla utredningar som gjorts visar att den inte behövs. Men den ska finnas kvar. För det vill politiken. "Klart vi ska ha en flygplats!"?

Västerås Stad går ut med att gångare och cyklister ska gå först i trafikplaneringen. Nu framkommer att Västerås har en högre parkeringskvot än jämförbara städer och lägre kvot för att främja cyklism (Molanders utmärkta Ledare den 26 oktober).

Samtidigt har ni inte råd att ta hand om våra lekparker, där vår framtid spenderar sin fritid. Ni har inte råd att laga vägar eller förbättra för cyklister att ta sig fram (alla har inte råd med bil).

Vad gör ni med våra skattepengar egentligen? Vad hade vi inte kunnat använda -30 miljoner tillsammans med -15 miljoner årligen från flygplatsen och Kokpunkten till?

Det är så skamligt så det borde vara kriminellt. Vad gör ni med våra skattepengar?! Vad sysslar ni med?!

Skattebetalare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare