Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad görs för att skapa trygghet?

Annons

En fråga till Västerås Stad och polisen som jag hoppas att få svar på här.

Vad gör Västerås Stad och polisen för att öka känslan av trygghet att vistas ute i och omkring Västerås centrum kvällstid?

Jag hör bekanta prata om olust att gå igenom Vasaparken kvällstid. "Vilken väg ska vi ta hem?" undrar boende i Östra hamnen. "Vågar man gå utmed Svartån ner till hamnen på kvällen?" "Området omkring Stadshuset vill man ju undvika".

Det vore intressant att som medborgare i Västerås få veta hur Västerås Stad och polisen arbetar med trygghetsskapande aktiviteter kvällar och nätter.

Hur resonerar polisen? Cirkulerar de runt? Finns de ute på gator och torg? Kan man tänka sig att placera ut deras mobila enhet i exempelvis Vasaparken? Finns det patrullerande vakter?

Det sker våldsdåd på våldsdåd, men ingenstans läser jag hur man arbetar för att skapa trygghet för oss som inte tar med mördarkniven när vi går ut och äter.

Infödd västeråsare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare