Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad hände med samhällets resurser gällande kris?

Annons

Förra helgen blev en pojke knivdödad i Vasaparken. Han var en kompis till många, både i skolan och på fritiden. Många ungdomar hamnade i kris och mår i dag mycket dåligt på grund av detta. Denna grupp av ungdomar har tidigare blivit svikna av samhället gång på gång och nu igen av samhället, som svek.

Var fanns och finns Västerås stads resurser i kris? Var fanns och finns kyrkan, frivilligorganisationerna som skall kunna organiseras i händelse av kris och som skall agera i händelse av kris, vad har skolorna gjort där kompisarna till pojken går?

Vi pratar inte om en och annan ungdom, utan många ungdomar som på ett eller annat sätt var kompis/skolkamrat/vän med pojken som blev mördad. Är inte detta en kris för många?

Vem skulle kunna möta dessa ungdomar i kris i ett akut skede men också senare? Finns det eller fanns det någon samlingspunkt för dessa ungdomar i samband med detta? Vad jag känner till så har det inte erbjudits stöd i någon form till dessa ungdomar.

Pojken som kokar över, av sin traumatisering och nu detta och pratar på in- och utandning! Vem stöttar honom?

Det har blivit några få frivilliga vuxna, 2–3 stycken som försökt att stödja dessa ungdomar själva på kvällar och eftermiddagar efter bästa förmåga. Men var finns alla andra?

Jag skäms som medborgare då det återigen känns som om att denna grupp av ungdomar blir åsidosatta av samhällets resurser.

Jag vill veta varför!

Medborgare med ett hjärta

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare