Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad händer med näringslivsutvecklingen i Västerås?

Annons

Som regionansvarig för ett världsledande företag så reser jag mycket i tjänsten.

Det företag som jag företräder ska etablera problemlösande produkter för alla stora och små företag i hela Sverige. När jag reser runt i olika städer så ser jag hur industrier, logistikcentraler, lager och köpcentrum växer i en rasande fart.

Städer runt Mälaren som oroande växer är Uppsala, Eskilstuna, Enköping och Örebro. Det byggs enormt mycket och det känns som att deras marknads- och näringslivsutveckling ligger ljusår före det som finns i Västerås.

Nu flyttar COOP till Eskilstuna, för där kan de bygga ett nytt centrallager. Vad har Västerås erbjudit? Om man nu skryter med att Västerås har en stor hamn, varför har vi inte då ett större logistikcentrum? Vi har en flygplats som borde kunna användas för fraktplan där järnväg skulle kunna föra gods till logistikcentraler. Knyt samman flygplatsen med hamnen och det skulle kunna bli ett logistikområde som skulle kunna bli störst i Sverige.

Ska Västerås växa så måste vi få hit många nya företag som etablerar sina verksamheter här. Det känns som om allt står still i Västerås och ingenting händer. Varför bygger man inte ut vägnätet för att underlätta för trafiken? Varför bygger man inte moderna eldrivna persontransporter mellan olika stadsdelar? Varför jobbar inte Västerås Marknad & Näringsliv AB med att få hit små och stora etableringar?

Northwold och Amazon är ett steg i rätt riktning men det behövs mer.

Build the future

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare