Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad ska vi med city till?

Kommentar till inlägget "Förr var det liv och rörelse i centrum", VLT den 11 augusti.

Jonte Lundberg, och även många andra, förvånar sig över att det är ödsligt i Västerås centrum och det med all rätt. Jonte avslutar sitt inlägg med att han hoppas att det blir en ändring och att de som bestämmer tänker om.

Men vilka är det då som bestämmer? Är det inte vi västeråsare som avgör hur mycket folk det finns i centrum?

Jag tror inte att vi får hit till exempel Stockholmare för att fylla våra gator och torg. Vill vi ha liv och rörelse i city måste vi tillsammans göra något åt det, för politikerna kan ju inte lagstifta om att vi har skyldighet att tillbringa tid i city och våra näringsidkare kan ju inte ha verksamhet som inte lönar sig ekonomiskt.

Den stora frågan är vad ska vi ha city till? Vad lockar ner oss västeråsare dit? Uppenbarligen är det inte handel då många näringsidkare har svårt att konkurrera med köpcentra utanför city. Den handel som kan fungera är kanske torghandel men den ska vi inte ha kvar eftersom man funderar på hur man ska bygga om Stora torget och då utan handelstält?

Så den stora frågan är då: vad ska vi med city till?

Micke

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare