Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vafab: Ibland kan det behövas två påsar

Svar på inlägget "För tunna soppåsar", VLT den 27 juli.

Tråkigt att du upplever att de bruna påsarna för matavfall inte håller tätt.

Vi gör upphandlingar av påsar regelbundet och då väger vi in kvalitet, pris, miljöpåverkan och så vidare. Det är en ständig avvägning mellan pappersåtgång och att de ska "hålla måttet". Vi vill inte slösa med resurser i onödan.

Numera kan man också köpa frukt och grönt i matavfallspåsar som butikerna tillhandahåller. Vissa av dessa är av en tunnare modell och här kan det behövas två påsar för att det ska hålla tätt ändra fram till kärlet.

Några allmänna tips är att alltid använda påshållaren som ingår i ditt avfallsabonnemang till de bruna påsarna. Påshållaren ventilerar den bruna påsen och hjälper till att hålla den torr.

Om matavfallet är mycket blött så lägg en bit äggkartong eller tidningspapper i botten på påsen. Du kan också använda dubbla påsar de gånger du märker att matavfallet är ovanligt blött.

Tänk på att byta påse var tredje dag, även om den inte är full.

Anna Malmström

avfallsstrateg, VafabMiljö

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare