Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vafab Miljö en miljöbov?

Jag håller helt med tidigare insändare med rubriken "Ta rätt på gojan", VLT den 25 juni.

Vafab Miljö har i många år slaskat avfall från sina upptagningsbilar. Det har man sedan länge också känt till, och trots uppmaning har ingen förbättring skett. Till och med de nya bilarna som en tid tillbaka sköter upphämtningen slaskar lika som de tidigare fordonen.

Att sopor vätskar när man komprimerar dem kan man inte heller vara ovetande om, och tydligen har man inte ställt några täthetskrav när nya fordon upphandlats.

Bilden tagen i dag (läs onsdag) i ett bostadsområde med bland annat lekande barn på vägarna, och gående får runda dessa högar. Här smaskar skatorna på godiset och omgivningen får stå ut med en äcklig odör från slasket.

Nästa instans får väl bli en anmälan till miljökontoret om man inte sköter det här bättre.

Thomas Skogh

Svar direkt!

Svar på inlägget "Ta rätt på gojan", VLT den 25 juni, och inlägget ovan.

Tack för att ni ger oss chansen att lyfta problemet med för blött avfall.

Vi förstår att det inte är trevligt när det läcker ut vätska från våra bilar. Ibland är det bilen som är problemet, och då reparerar vi den så fort vi kan. Men tyvärr är det vanligare att det avfall vi hämtat är alldeles för blött. Oftast kommer det från en kund tidigare på turen.

Bilarna är inte byggda för att klara av obegränsat med vätska. Så därför kommer här en vädjan från oss; ta för vana att hälla bort vätska innan du kastar avfallet. Det är inte okej att slänga hela förpackningar med juice, mjölk eller annat rinnande, för då är risken stor att bilen läcker när vi tömmer avfallet hos din granne. Och det gäller alla, oavsett om du har en restaurang, en livsmedelsbutik eller är en villaägare.

När vi alla hjälps åt kan vi undvika spill på vägarna. Tack för att du hjälper till.

Edvin Kiellarson

Transportchef på Vafab Miljö

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare