Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Våga stå emot förtätningshysterin

Svar till inlägget "Dags för västeråsarna att ta ett steg tillbaka", VLT den 31 december.

Författaren till inlägget har valt att förbli anonym, men det är inte svårt att förstå vem som ligger bakom detta respektlösa och aggressiva påhopp mot dem som bor i Västerås. Nedlåtenheten och cynismen talar sitt klara språk och visar tydligt att författaren tror sig sitta på den enda och allena sanningen.

I sakfrågan trampar hen i sin överlägsna attityd ner på dem som riktar kritik mot den pågående förtätningscirkusen som råder i samhället – underblåst av pengagiriga och hänsynslösa investerare som söker högsta avkastning på bekostnad av förstörda stadsdelar som i sin tur förlorar luftighet och plats åt de som bor där.

Vem vill bo på den föreslagna platsen alldeles intill en 60-väg??? Ett planerat höghus som ska rymma ett par hundra människor. Ett skrymmande hus vars arkitektur gör att utsikten förstörs inte bara för de som bott närmast intill utan som även kastar en evig skugga på villakvarteren runtomkring samt minskar attraktiviteten och husprisen därtill. Som tar bort en grönyta där barnen fram tills i dag har kunnat leka fritt.

Om politikerna och stadsplanerarna inte går emot detta och respekterar folkets opinion så visar det återigen kommunens handfallenhet, okunskap och mer därtill. Detta blir ett till kapitel i den mörka delen av vår stads byggnadshistoria.

Vi blir fler för varje dag som delar denna uppfattning – våga stå emot förtätningshysterin.

Våga-Stå-Emot

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare