Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vansinniga byggplaner i Västerås

Annons

Angående Teljebäcks förslag – hur kommer det sig att du kan komma på så vansinniga idéer och förslag som:

a) Resecentrum i lilla Västerås och av en sådan dimension så att man tror att man kommit till Paris eller liknande?

b) Cykelväg vid silon?

Jag vill ha silon kvar med båttrafiken. Många barn får en lärdom i hur och varför varor kommer hit och vad en silo används till. Jag bor på Lillåudden och det är redan nu ganska tättbebyggt. Vi har ett fint gång- och cykelstråk längs sjön. Men det borde ha en skylt om försiktighet, så vi gående – barn såväl som vuxna – slipper bli påkörda av en höghastighetscyklist.

Tänk då om cyklar ska framföras vid silon – vilken hastighet har de då de korsar Verksgatan mot Steam Hotell? Eller cyklar längs vattnet? I dag får man som fotgängare hela tiden vara varse om det kommer cyklister bakifrån. De flesta sköter sig alldeles utmärkt men så finns det någon då och då som inte inser trafiksituationen just här. Tänk om och bygg inhägnade cykelbanor längs bilvägarna för dem som jobbpendlar och träningscyklar i full fart.

Vi andra som cyklar lugnt, med småbarn i sadeln eller med hund bredvid kan få fortsätta att cykla normalt. Dessutom vill jag påminna om min artikel för några år sedan i VLT om lagen att ha ringklocka på cykeln och att använda denna signal.

Anne-Marie Berger

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare