Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var är det estetiska tänkandet?

Jag håller verkligen med Matilda Molander i hennes kritik mot planerna för Kopparlunden. När ska denna okänslighet och totala taktlöshet upphöra i Västerås? Det är som kyrkans kansli intill Svartån. Rymdskeppet har landat mitt bland vackra putsfasader och träkåkar!

Kan inte Västerås för bara en enda gång skull göra rätt och bygga vackert? Läs det igen: bygga vackert! Varför inte kopiera byggstilen i Kopparlunden och uppföra hus som minner om industrialismens tidstypiska? Bygg hellre lite högre och glesare än att det ska bli ett gytter som nya Öster Mälarstrand! Bygg vackert!

Jag tar mig för huvudet när byggplaner offentliggörs i Västerås. Finns det inget som helst kritiskt estetiskt tänkande hos våra planerare och beslutsfattare? Bygg vackert!

Jag är fullständigt övertygad om att en vacker stad skänker stolthet åt dess invånare och tvärtom. Det är dags att vända skutan och försöka göra Västerås vackert och tilltalande!

Fråga mig nästa gång

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare