Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var finns empatin?

Svar till "Jag skäms över Sveriges virushantering", VLT 21 maj.

Jag kan bekräfta bilden du gett av Västerås virushantering och håller med dig till 100 procent.

Jag som västeråsare har sett det här så tydligt och ser det varje gång jag måste åka och handla. Frågan jag ställer mig varje gång är hur folk tänker. Hur kan man agera så egoistiskt?

Ändå påstår våra politiker dag efter dag att de anser att strategin fungerar väl. Man kan önska att de kunde se hur illa verkligheten är så kanske de för en gångs skull kunde inse att lite ödmjukhet inför hur fel de haft om sin valda strategi vore på sin plats. Det är inte utan anledning som våra grannländer inte vill veta av oss svenskar just nu. Vi hade gjort likadant om vi hade den motsatta situationen och ändå får man dagligen höra hur en del kollegor tjatar om hur de längtar tills de snart ska åka på semester till sina stugor på Västkusten.

Var finns medmänskligheten och var finns empatin för alla som drabbats och drabbas så hårt av viruset? De drabbade är någons nära och kära, någons mor, någons far, någons syster, någons bror, någons barn. De är människor som du och jag.

Respekt, empati och ödmjukhet inför livet är vad vi alla behöver visa alltid och extra mycket under den pågående pandemin som ingen vet hur det slutar. Med ansvarstagande kan vi alla bidra till att minska de skador viruset har och kommer att ha för vårt samhälle, men för det krävs det tålamod, mycket tålamod framför allt av oss vuxna.

Bättre omdöme

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare