Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var gör socialsekreterarna mest nytta?

Till Gunilla Westberg, direktör, individ- och familjeförvaltningen

Ingenstans har jag skrivit att Västerås stad skall bygga socialtjänstens hus. Ingenstans har jag skrivit att det borde bli billigare. Hemforsa lär säkert sätta hyran tillräckligt högt för att betala av de skyhöga sanerings- och grundläggningskostnaderna. Att socialtjänsten varit usla på att hyresförhanda tidigare är ingen ursäkt för att fortsätta betala hög hyra.

Det är inte brist på tomma lokaler i centrum, att lägga socialtjänstens hus söder om järnvägen kommer ytterligare att utarma centrum. Att samla allt i en byggnad kan vid första anblick verka som en besparing men på lång sikt gör det verksamheten mindre flexibel vilket blir dyrt när verksamheten måste ändras nästa gång. Vid samlad verksamhet blir säkerheten lättare att hålla koll på men den blir inte bättre, snarare tvärt om. Ett hus är sårbarare än flera hus.

Ingenstans har jag skrivit att det borde bli billigare. Det blir billigare att bygga på mark som inte behöver saneras och pålas. Dessutom struntar förslaget i att de flesta utsatta finns norr om järnvägen inte söder om. Att placera socialtjänstens hus bakom resecentrumbarriären gynnar inte de utsatta, vilket blir kostsamt i längden.

Var gör socialsekreterarna mest nytta, i nya kontor i socialtjänstens hus eller ute i fält bland de utsatta?

Vad får vi för skattepengarna???

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare