Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vardaga: Vi har nolltolerans

Svar till signaturen Trötta undersköterskor (VLT 16 okt 2019)

Inom Vardaga har vi nolltolerans mot alla former av kränkande beteenden och tar alltid har sådana uppgifter på största allvar. Vi arbetar på olika sätt för att skapa säkra och trygga arbetsförhållanden samt en omsorg med hög kvalitet: Det finns sedan många år en visselblåsarfunktion inom Vardaga som är tillgänglig för alla medarbetare. Samtal och mail om missförhållanden följs noggrant upp.

Vi är mycket måna om att våra medarbetare trivs hos oss och vi genomför därför var sjätte vecka en medarbetarundersökning. Det gör att vi snabbt kan fånga upp signaler om att medarbetarnöjdenheten är på väg ned.

Ett gott ledarskap är avgörande för att skapa en hållbar och trivsam arbetsplats och vi lägger därför stora resurser på ledarskapsutveckling. Två gånger per år genomförs också en mätning för att säkerställa kvaliteten i ledarskapet.

Vi har en nära samverkan med de fackliga organisationerna både på lokal och central nivå. Den nära dialogen gör att vi hela tiden kan arbeta med att vara en attraktiv arbetsgivare som lyssnar in medarbetare.

För oss som arbetsgivare är det viktigt att arbeta med ständiga förbättringar. Undersökningar visar att flertalet av Vardagas medarbetare är positiva till oss och uppskattar vårt sätt att bedriva verksamhet. Jag beklagar att vi uppenbarligen inte har lyckats skapa denna förtroendefulla relation hos insändarskribenterna.

Annsofi Sandberg, regionchef Vardaga

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare