Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Värdeladdade ord utan mening

"Samarbete, delaktighet, respekt, lyhördhet, empati, samverkan." Dessa ord tillsammans med många andra humana värdeladdade ord står att läsa i besöksrummet på socialtjänsten i Västerås.

Jag undrar vilket eller vilka av dessa värdeord socialtjänsten anser sig leva upp till nu när man tvingar individer som sköter sig och gör framsteg i en behandling man valt att bryta denna för att kastas in i en nystartad kommunal behandling.

Jag har fått behandling på Råbystallet i sex månader och genomgår/gick en för mig mycket framgångsrik sådan då jag plötsligt fick beskedet att jag inte fick vara kvar, trots att jag skött mig prickfritt och såg en framtid växa fram i och med denna behandling.

Den kommunala behandlingen jag blev erbjuden hävdar att de "kan tillgodose" mina behov där. Att börja om, skapa förtroende för nya människor, komma till en ny grupp gör ju att det kommer att kosta ännu mer pengar att rehabilitera mig.

Vart är vårat samarbete i det, socialtjänsten? Vart är jag delaktig, socialtjänsten? Vad visar ni mig för respekt socialtjänsten? Är ni lyhörda, socialtjänsten? Vart finns empatin och samverkan, socialtjänsten? Ja, vart finns något av de värdeladdade orden jag kan läsa i väntrummet på socialtjänsten när de förstör något jag trott på, lyckats med och vill?

Ta ned skyltarna nu och skriv sanningen: "Ni får ett alternativ – annars ut!"

Lise-Lotte Lindgren

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare