Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför får vi i personalen inte veta något, Ica?

Jag är så förbannad på min arbetsplats som inte talar om för personalen att de finns cornasjuka personer i personalen.

Jag jobbar på Icas centrallager i Västerås. Man får inte reda på att personer är sjuka. De är klart att man inte behöver säga till personalen vem det är, men man ska inte heller mörka.

På andra arbetsplatser så talar man direkt om det för de som suttit med personen och att de bör ha en större uppmärksamhet på om man visar symptom. Jag vet de som varit borta och de har kommit fram till att de haft corona.

Denna sjukdom räknas som en samhällsfarlig sjukdom och de är lag på att man ska smittspåra. Så Ica begår därmed ett brott, men inte för att någon på Ica bryr sig.

Alla ska göra allt för att minska smittan förutom Ica.

Arg medarbetare på Icas centrallager

Svar direkt!

Ica är en stor arbetsgivare och vi tar vårt ansvar för att minska smittspridningen i samhället.

Varje beslut vi tar är utifrån försiktighetsprincipen, för att i största möjliga mån skydda våra medarbetare, kunder och säkra att våra verksamheter kan hålla igång så opåverkade som möjligt. Det är viktigt, för att vi ska kunna fortsätta leverera livsmedel, läkemedel, bank- och försäkringstjänster till hela samhället. Därför har vi sedan pandemin utfört olika åtgärder för att minska smittspridningen i samhället men också på våra lager.

Genom att påminna medarbetare som inte kan arbeta hemifrån att bland annat hålla avstånd till varandra, att stanna hemma om man är sjuk, att upprätthålla en god handhygien och att om möjligt pendla till och från jobbet utanför rusningstid. Vi har även infört extra städning och sanering av utrustning, tydliga regler för externa besökare, separerade sittplatser med mera, allt för att minimera risk för smittspridning på Icas lager.

Tyvärr har vi, likt andra arbetsgivare, haft medarbetare som drabbats av covid-19 och vi uppmanar våra medarbetare som känner förkylningssymptom att inte komma till jobbet men också att medarbetare som varit sjuk kommer tillbaka till jobbet när denne är helt symptomfri.

Enligt Folkhälsomyndigheten, gällande smittspårningen, är det behandlande läkare eller annan hälso- och sjukvårdspersonal med särskild kompetens som utför den. Personen med covid-19 blir kontaktad och får svara på frågor om vilka hen träffat och var hen varit sedan första tecken på symptom och 24 timmar innan.

Vi har stort förståelse för att pandemin skapar oro, både på ett privat men också professionellt plan och vill att medarbetare såväl som kunder på Ica som har frågor kontaktar oss.

Karin Björklund

Logistikchef, Ica Sverige

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare