Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför inte bygga höghus på Björnön?

Annons

Västerås behöver yta för bostäder, är det då vettigt att en yta i staden lika stor som hela Önsta-Gryta är upptagen av nöjen? Rocklunda/Apalbyområdet med en stor yta för fotbollsplaner som nästan aldrig används, en övningskörningsbana knappt någon använder och på andra sidan skogen ett koloniområde och en golfbana. Hur länge ska ett koloniområde och en golfbana får stå emot stadens utveckling. Om dessa områden försvinner kan vi skaffa bostäder för upp mot 20 000 människor.

Dessutom, varför så mycket skog runt staden. Råby, Vallby bakom gamla Wenströmska, längs med Svartån, Skallberget och Önsta Gryta. Om all den skog försvinner kan vi skapa bostäder för ett par tusen, kanske upp mot 10 000 människor.

Björnön kan inte vara naturreservat i dagens moderna samhälle, området behövs för bostäder. Vi kan nog klämma in 20 000 människor i höghus på den ön. Bygg på Johannisberg och Hässlö, vi behöver inga flygplatser heller. Där kan vi nog få bostäder för 50 000 människor.

Byggare Bob

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare