Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför krympa kaffepaketen?

Det är numera rätt vanligt att man inte kan köpa kaffe i 500-gramsförpackningar, de innehåller 450 gram, är detta ett sätt att lura oss konsumenter eftersom priset i stort sett är detsamma som tidigare? Handeln och leverantörerna har tummat på svenska folkets kaffevanor.

Man kan tycka att 50 gram är en struntsak, tydligen anser handeln att det är ett utmärkt sätt tjäna en slant extra eftersom det går att sälja mer med mindre förpackningar. Då det förvisso aldrig varit tal om att "banta" kaffepaketen för oss konsumenter måste det anses vara ett fult tillvägagångssätt, mindre förpackningar borde resultera i lägre pris.

Det vore önskvärt med en trovärdig förklaring till detta, annars är man ej på det klara med varför denna ändring är befogad, om inte annat än för omsättningens skull. Det finns naturligtvis svepskäl till detta som i övrigt då det gäller prissättning.

Allting går att sälja med mördande reklam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare