Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Värnar verkligen kommunen om Anundshög?

Jag hade vägen förbi Anundshög en eftermiddag och såg att det var 21 bilar på parkeringarna. Det måste vara något speciellt tänkte jag, med så många besökare en vanlig eftermiddag i juli. Men det var det inte, det var fornlämningarna och omgivningen som hade fått närboende och långväga besökare att stanna till.

Gräset var grönt och välklippt. Det fanns gott om bord, stolar, soffor med mera att vila på och att trivas i idyllen och klorofyllen.

Från kommunens sida så hör man ofta att Anundshög är något man värnar om och vill göra till en upplevelse och ett riktigt dragplåster för turister.

Vid Anundshög finns ett kafé, en fin lokal för utställningar med mera och som tidigare nämnts ett fint möblemang utomhus.

Tänk vad gott det skulle ha varit med en kopp kaffe, en sallad eller kanske en glass. Men det gick inte, för vill man inhandla någon form av förtäring på stället då måste det ske mellan klockan 11 och 16, dock inte söndag och måndag för då är det helstängt.

Utöver vad våra förfäder har åstadkommit så borde väl kommunen kunna ordna så att man åtminstone kan inhandla en enkel förtäring vid besöket också vid andra tider än mellan klockan 11 och 16 endast fem dagar i veckan.

Från kommunens sida så hör man ofta att Anundshög är något man värnar om och vill göra till en upplevelse och ett riktigt dragplåster för turister. En möjlighet att leva upp till ambitionen att göra området ännu mer trivsamt för besökare kan vara att låta en entreprenör driva kaféverksamheten och kanske något mer, samt att sysselsätta befintlig personal och därutöver ha annan personal så att verksamheten kan hållas igång på tider när kundunderlag finns.

Lars Sahlström

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare