Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Värre med större befolkning

Nej Monika! Det blir inte bättre med fler bostäder i Västerås. Allt blir värre med större befolkning. Förbrukningen av naturresurser blir större. Belastningen på Mälaren blir större. Belastningen på skolan blir större. Belastningen på vården blir större. Belastningen på kollektivtrafiken blir större. Parkeringsbristen blir större. Potthålen blir större.

Av dessa områden är det endast belastningen på Mälaren som är under kontroll i dag. Dessutom är det INTE brist på antal bostäder varken i Västerås eller i Sverige. Däremot efterfrågas andra bostäder än de som finns lediga. Västerås stad brukar hänvisa till Mimers bostadskö som ett tecken på stor "bostadsbrist", det brukar heta att tusentals letar efter bostad i Mimers kö. Problemet är att Mimers kö inte separerar Mimers hyresgäster som är missnöjda med sin nuvarande lägenhet, personer som står i kön för att de kanske kommer behöva en hyresrätt och personer som faktiskt behöver en bostad.  

Och flyttkarusellen blir bara värre av nya dyra bostäder , för vid varje bostadsbyte så försöker säljaren gå med vinst. Ju fler bostadsbyten som sker desto större blir vinstuttaget och svårigheten att ta sig in på bostadsmarknaden. Se till att fixa den kommunala servicen för 150 000 invånare i stället för att planera för 230 000 invånare.

Var är den kommunala servicen?

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare