Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Värsta Aros

Östra Aros är årets klimatstad, igen. Värsta (förlåt Västra) Aros kör på med sin bilnorm.

Uppsala och andra kommuner i Sverige springer om Västerås. Vilken stad tror ni stadens politiker att dagens och morgondagens invånare helst vill bo i? Världen runt ser vi exempel på hur visionära politiker och invånare lägger om tidigare biltunga vägar och skapar plats för gående och cyklister – plats för hållbar mobilitet och liv. Samtidigt kommer det ett förslag om "gratis" bilparkering i Västerås. Västerås föreslår alltså mer plats till bilen? Mer plats till koldioxid?

Under denna pandemi satsar andra städer i stället på förbättrade möjligheter för gång och cykel, de satsar på hållbarhet, tillgänglighet och livskvalitet. Var är politikerna med mod och visioner någonstans? Vilka politiker i Västerås vill vara de som svarar ja till satsningar på hållbarhet under denna pandemi? Vilka politiker i Västerås är de modiga som ifrågasätter bilnormen? Som vågar prioritera hållbar mobilitet. Vi behöver er.

Visslaren

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare