Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vårt uppdrag är att ge ett stöd

Svar på inlägget "Jag vill inte sluta leva", VLT den 17 juni.

Det är värdefullt för oss att få synpunkter på vår verksamhet. Din insändare och dina rader är viktiga för oss i vårt fortsatta arbete.

Det är korrekt att socialtjänsten ger stöd till personer med missbruk under en viss tid. Vårt uppdrag är att ge ett stöd som ska göra det möjligt för personen att gå vidare och leva ett självständigt liv utan socialtjänst.

Under det senaste året har vi uppmärksammat att det finns de som fått samma typ av stöd under många år. Det betyder att insatsen inte gett avsedd effekt och därför har flera av våra klienter erbjudits annat stöd så att de kan komma vidare.

Utifrån forskningen vet vi att en strukturerad vardag är viktig för att missbruksvård ska bli framgångsrik. Därför startade vi Returfabriken i maj 2019 och många klienter är nöjda med verksamheten där. De får praktisk arbetslivserfarenhet och god träning i att följa rutiner och regler. Det i sin tur hjälper personerna att på sikt ta ansvar för sin egen vardag. Verksamheten är en del av vår behandling för personer med missbruk och därför har vi krav på drogfrihet, vilket vi följer upp med regelbundna kontroller.

Jonas Boman

Verksamhetschef 

Individ- och familjeförvaltningen i Västerås stad

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare