Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Västerås cykelvägar är i bra skick

Här kommer tre inlägg som svar på Lars Nilssons insändare om Västerås cykelvägar.

"Puckelpist eller cykelväg", VLT den 14 november

Överdrifter och felaktigheter kan ju inte få stå oemotsagda. ”Västerås har lagt ner flera miljarder på cykelvägar”. Hoppsan!

Du tar Skälby som exempel, och där kan jag inte svara för där har jag nog inte cyklat, men du dömer ut hela cykelvägnätet i Västerås.

Jag har ingen bil vilket innebär att jag cyklar varje dag året runt, därför kan jag med bestämdhet säga att Västerås cykelvägar är i bra skick, tvärtom undrar jag ibland varför man asfalterar om.

Ett exempel är Vasagatan från cityringen ut till Rocklunda. Man grävde upp på några ställen där man kunde accepterat lagning av asfalten men man asfalterade om hela sträckan.

Jag håller definitivt inte med om din beskrivning.

Det enda klagomål på cykelvägarna jag vill framföra är den maniska grusningen som startar i oktober sen får vi dras med gruset ända in i april. Inför sopsaltning på alla cykelvägar.

Björn G

Cykelvägar utan anmärkning

Replik. Som boende på Skälby kan jag och säkert många med mig intyga att skadorna på Skönsbogatan var allt annat än små. Gatan är mycket trafikerad till och från Skälby IP och den nya asfalteringen har länge behövts.

Jag förstår att också cykelvägarna behöver underhållas men på Skälby är de utan anmärkning. Efter många promenader kan jag intyga det.

Skälbybo

Tack för asfaltering på Skälby

Jag har svårt att ta till mig av den kritik som Lars Nilsson riktade i sin insändare "Puckelpist eller cykelväg", VLT den 14 november.

Skönsbogatan på Skälby har inte underhållits sedan den anlades i mitten av 1970-talet och hade ett mycket uppslitet övre skikt som även börjat slita på grundskiktet till att bilda potthål. Om nu herr Nilsson enbart cyklar så är det angeläget att han beskriver var han har sin "puckelpist".

Bengt Davidsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare