Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Västerås stad bryr sig inte om debatten om dåliga chefer

Replik till insändaren Kvinnor, chefer och generaliseringar, VLT den 23 april.

Signaturen NL kände sig ordentligt trampad på tårna av Thomas Olssons artikel Västerås stad har de chefer de förtjänar, VLT 4 april.

I stället för att få ihop en egen text väljer NL att plocka ut valda stycken ur Thomas inlägg att göra sig rolig över. NL undrar vad det är Thomas skriver. Vad var det som var konstigt? För mig var insändaren både bra och begriplig.

Det är rätt uppfattat att det blir olustigt när kvinnor kvoteras till tjänster som de inte är kvalificerade för, lika olustigt som det är med stadens svågerpolitik. NL kan väl inte på fullaste allvar mena att detta är acceptabelt? Det var det som Thomas kritiserade i sin insändare, men man läser det man vill läsa.

NL behöver dock inte känna sig hotad, för den här debatten är ingenting som Västerås stad bryr sig om. Personalpolitiken ser ut som den gör. Det är alltför många som har hållhakar på varandra. Det är politiskt korrekt att kvotera in kvinnor och det är tryggt att rekrytera släkt och vänner. Det är vara det att det är olyckligt att det är vi västeråsare som får betala för lekstugan när det inte fungerar så professionellt som det borde eller när det till och med blir tvunget till dyra utköp när det riktigt har havererat.

Ralph

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare