Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Västerås stad följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten

Svar på inlägget "Socialtjänsten sprider corona", VLT den 18 mars.

Jag vill börja med att säga att jag förstår din oro, det är en mycket ovanlig situation vi befinner oss i och vi är nog alla mer eller mindre oroliga.

Västerås stad följer de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten och Regeringen. I den situation som råder är det viktigt att följa råd och anvisningar från landets experter och inte agera på allmän oro. Vi har alla samma mål – att minimera smittspridningen, men också behålla förmågan att hålla samhällsviktiga funktioner igång. Så är du frisk ska du vara på ditt arbete.

För dig som har ett bokat besök hos socialtjänsten gäller samma sak. Är du frisk kan du gå på ditt möte, men har du förkylningssymptom ska du stanna hemma.

Det kan vara så att anvisningarna ändras framöver, vi följer detta noga och uppdaterad information finns på stadens intranät.

Jag vill poängtera att det är viktigt att göra en riskbedömning inför besök, det vill säga inte ta emot besök om de som kommer har symptom.

Gunilla Westberg

direktör individ- och familjeförvaltningen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare