Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Västerås Stad fortsätter dra ut all energi ur vårdpersonal - även i kris

Kommun efter kommun ger alla vårdanställda inom kommunal verksamhet lönepåslag under denna tid när coronakrisen fortgår och har fortgått i flera månader. Alla verksamheter har smittade och/eller smittbärare av corona. Vi undersköterskor/boendestödjare/vårdbiträden har inte en chans att arbeta hemifrån för att undvika smitta eller att komma i kontakt med smittan. Vad har vi fått? Vad har jag fått? Inget.

Är det inte brukare eller personal som varit sängliggande i flera veckor så är det andra som både brukare och personal kommit i kontakt med. Det spelar ingen roll om det är inom äldreomsorg, LSS, psykiatri eller individ- och familj som våra brukare faller under.

I alla dessa målgrupper måste vi fortsätta gå till arbete och ta hand om våra brukare. Skärpning Västerås stad, var är mitt lönepåslag sedan mars–april med 2 000 kronor mer i månaden – minst – för att jag arbetar på under krisen, utan möjlighet att arbeta hemifrån. Trodde att Västerås var en kommun som tog hand om sina anställda.

Irriterad undersköterska/boendestödjare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare