Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Västerås Stads riktlinjer . . .

Hej Västerås stad. Jag är en av dem som arbetar i era förskolor. Jag och många medarbetare med mig har några frågor vi skulle vilja ha besvarade.

Den första är varför vi i Västerås inte "beordrar" föräldralediga och arbetslösa ha sina barn hemma nu under pandemins värsta tid? Var i skollagen finns fog för att låta dem komma? Det är ju skollagen ni hänvisar till och vill inte att vi ska fokusera på denna fråga (om de får komma eller inte) när vi ifrågasätter.

Jättekonstigt att man i dessa tider hellre gör kunden nöjd än skyddar sin personal (så gott det går). Och dessutom inte låter vårdnadshavare göra ett aktivt val när det finns smittad personal.

Nästa fråga är om vi ska fortsätta att inte få svara ärligt till vårdnadshavare på om coronasmittan finns på förskolan? Om den som är sjuk inte motsätter sig att vi berättar får vi ju ändå inte säga något.

Ni hänvisar till sekretess. Vad är det för sekretess? Skulle personligen bli väldigt upprörd om jag inte fick veta att det finns bekräftade på mitt barns förskola. Denna gång hoppas vi på ett öppet, ärligt, rakt svar. Inget svammel till svar nu igen eller ett svar där ni säger att det får vi ta inom våra väggar. Folk undrar. Det är så mycket som ska tystas ner och lindas in inom staden och det är väldigt jobbigt.

Personal inom förskolan, Västerås stad

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare