Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Västerås växer – men hur ska vi växa?

Man kan tro att Västerås planarkitekter kastar pil på en karta när de försöker få fram mark där tjänstemännen vill bygga nya bostäder på. Eller har de bara otur när de tänker?

Vallby är i dag ett av Västerås mest tätbebyggda område och består nästan uteslutande av Mimerlägenheter. Medelinkomsten är, som VLT skrev om för någon vecka sedan, Västerås absolut lägsta. Skolorna är trånga, Norra Vallbyskolan består av flertalet barackmoduler och barnen tvingas äta sina luncher i klassrummen.

I det området vill nu planarkitekt Linus Sandberg förtäta ytterligare och på en fotbollsplansstorlek ta bort ett populärt grönområde och ersätta med två höghus samt hela nio tvåvåningshus.

Helt horribelt att Sandberg och hans tjänstemannakollegor ens kommer på tanken att förtäta detta område av Västerås.

Trafik och parkeringskaos med bilar längst hela vägen vintertid på grund av att Vedbobackens popularitet växer, nu vill de skapa ännu mer trafik och betong till området ..?

Stadsbyggnadsförvaltningen har endast kallat ett fåtal villaägare till ett samrådsmöte på Norra Vallbyskolan den 9 december. De boende närmast på Gruvvägen eller Mäsenvägen har inte blivit inbjudna. Är ni rädda för motstånd till ert förslag?

Namnlistor och facebookgrupper har redan skapats för att stoppa detta vansinniga förslag så det ska bli intressant att följa hur politikerna lyssnar på sina tänkbara väljare i denna process.

Varför inte bygga på Hamres alla grönytor, eller är det för fina människor som bor där?

Boende på Gruvvägen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare